Zonnepanelen

 Zonnepanelen zijn bij uitstek de meest populaire manier van energie besparing op dit moment. Er zijn echter ook veel verhalen over zonnepanelen en het plaatsen daarvan, met name het rendement van zonnepanelen. Hieronder zullen we u proberen wat meer duidelijkheid te geven echter wilt u weten wat voor uw situatie het beste is, neem dan contact met ons op.

Werking zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een verzameling van fotovoltaïsche cellen, die ook wel zonnecellen worden genoemd. Deze zonnecellen zetten zonlicht om in elektriciteit welke vanuit de zonnepanelen door een omvormer aan uw huis geleverd worden. Hierdoor is er minder verlies door transport wat wel voorkomt door transport van elektriciteit naar uw huis vanaf de energie centrale.

Benodigdheden zon installatie.

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak zijn een aantal zaken nodig. Ten eerste natuurlijk de zonnepanelen zelf maar ook het framewerk om ze te bevestigen op uw dak en niet bij de eerste beste storm er weer van afwaaien. Vervolgens is er een omvormer nodig die de hoeveelheid energie vanaf de panelen omzet naar voor u bruikbare energie in uw woning.

Rendement van zonnepanelen

Hoeveel rendement u uit uw zonnepanelen haalt is afhankelijk van een aantal factoren. Heel belangrijk is uiteraard de positie t.o.v. de zon. de hellingshoek van uw dak en vrije doorgang naar de zon. Het beste rendement haalt u wanneer u een hellingshoek van 30 graden heeft en uw dak op het zuiden gericht is. Dan is ook het aantal zon uren in uw regio van belang, dat verschilt zelfs in Nederland nog per provincie. Door betere productie processen en verbeterde technieken worden zonnepanelen steeds beter en zal de besparing t.o.v. uw huidige energieprijs aanzienlienlijk verbeteren.

Contact opnemen

Wilt u weten of zonnepanelen ook iets voor u is, neem dan contact op met Rutherm Installatietechniek.