Zonneboilers

Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers zorgen voor warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas. Wilt u hier graag meer over weten? Wij leggen de mogelijkheden graag aan u voor.

Dankzij een zonneboiler kun je bijna de helft op je energieverbruik besparen voor warm water. Een zonneboiler aanschaffen kan in uw situatie heel interessant zijn en tot 2021 krijgt u er nog subsidie op.

Het verschil tussen Zonnepanelen en zonneboilers is dat zonnepanelen alleen stroom leveren en zonneboilers zorgen voor warm water. Uw huidige warm water wordt verwarmt door aardgas en de overheid wil voor 2020 het aardgas gebruik in Nederland drastisch verminderen. Er is geen uitstoot van CO2 bij gebruik van Zonne-ernergie en de zon is er altijd, ook al zien we hem in Nederland niet het hele jaar; De tijd dat de zon er is, is voldoende om veel gas te besparen. Een huishouden met 4 personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo’n 200 m3 gas en 370 kg CO2-uitstoot.

Wanneer u een zonneboiler in combinatie met een warmtepomp gebruikt verbruikt u helemaal geen gas, en in de winter zorgt een warmtepomp voor het nodige warme water.