Verwarmings installatie

20160707_092318_resized

Rutherm maakt het u graag comfortabel. Denk aan een heerlijk warm huis. Dit kan door middel van radiatoren of bv. vloerverwarming. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden. Rutherm voorziet u graag van goede informatie en kijkt met u mee wat het beste voor u is.

Het woord zegt het al, uw vloer wordt verwarmt en daardoor ook de ruimte, er is vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming. Daarin zijn er diverse methodes om de vloer te verwarmen, vloerverwarming verwarmt de vloer van een vertrek gelijkmatig door middel van warmtestraling. De vloer wordt verwarmd met een lage temperatuur en omdat het een egaal oppervlak betreft wordt de ruimte gelijkmatig verwarmt, hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur. Vloerverwarming als bijverwarming is meestal in de badkamer of wanneer de vloer niet groot genoeg is. Vloerverwarming geeft een hoog rendement zoals al eerder aangegeven en u kunt daarmee besparen op uw energiekosten.

Vloerverwarming met water

Onder uw vloer worden (meestal) kunststof leidingen gelegd die via een verdeler worden aangesloten op uw centrale unit. De verdeler is voorzien van een pomp die het water door de leidingen pompt en er is een thermostaatkraan aangesloten. De thermostaatkraan moet ervoor zorgen  het water dat in de vloer niet te heet wordt, en mengt het water indien nodig met het koudere retourwater.

Vloerverwarming elektrisch

In dit geval worden er elektrische matten onder uw vloer gelegd welke door het stroomnet worden verwarmd. Deze methode vindt vooral plaats als bijverwarming omdat het rendement als hoofdverwarming te laag is. Voordelen aan elektrische vloerverwarming zijn dat deze zeer lokaal kunnen worden toegepast, middels een elektrische thermostaat onafhankelijk kunnen worden geschakeld.