CV-installatie

CV KetelsCV-ketels gaan 8 tot 20 jaar mee, maar na 15 jaar moet u zich zeker afvragen of het rendement nog wel gehaald wordt. Indien u uw ketel regelmatig hebt laten nakijken door een vakman komt dit de levensduur ten goede. Voor een ketel geld: hoe ouder deze is, des te minder worden zijn prestaties. Een cv-ketel kiezen valt tegenwoordig niet mee, er zijn zoveel keuzes en merken en welke is nou de goede. Hele slechte merken bestaan gelukkig niet meer echter gaat het vaak om de voorkeur van uw installateur. Heeft hij de middelen om de ketel snel en vakkundig te plaatsen en te onderhouden en hij heeft ook de meeste ervaring met diverse merken.

CV-ketel vervangen

Veel mensen stellen het vervangen van de cv-ketel het liefst zo lang mogelijk uit. Dat is ook logisch omdat het vervangen ervan ook behoorlijk wat kan gaan kosten. Toch kan het vervangen van een cv-ketel u al snel geld opleveren indien u nog een oud model heeft, de huidige ketels zijn van energie zuinige technieken voorzien waardoor de terug verdien tijd ook aanzienlijk is. Een besparing van ca € 100 tot € 500 per jaar is mogelijk door aanschaf van een nieuwe ketel afhankelijk van de leeftijd en staat van uw oude ketel.

CV-ketel kopen

De nieuwe ketel levert voor u de warmte voor uw woning en uw tapwater en dat het liefst storingsvrij. Daarom is het verstandig om voor u over gaat tot aanschaf van een nieuwe ketel u zelf goed te laten voorlichten over de mogelijkheden en opties voor een nieuwe ketel. Uw gezinssituatie, woonsituatie (vrijstaand of tussen woning) of hoe groot uw woning is, zijn allemaal factoren die bepalen wat voor ketel u nodig bent. Rutherm kan u voorzien van een gedegen advies waardoor u altijd de goede ketel krijgt.